Nissans crossoverkoncept Gripz kan bli nästa Z-modell

Nästa sportiga Z-modell från Nissan kan bli en crossover. Det är budskapet när Nissan visar upp konceptbilen Gripz i Frankfurt.

Det är sju år sedan Nissan presenterade en ny Z-modell, vilket betyder att det borde vara dags för en ny inom kort. Och om vi tolkar Nissan rätt så kan nästa bil i Z-serien mycket väl bli en crossover. På Frankfurtsalongen ställer Nissan i alla fall ut det sportiga crossoverkonceptet Gripz som sägs visar hur en framtida sportig och kompakt crossover från märket kan komma att se ut.

Gripz-konceptet är kort sagt en sportbil med hög markfrigång och fyrhjulsdrift. Drivningen sköts av samma elmotor som finns i Leaf men i Gripz finns även en bensinmotor som laddar batterierna.

Gripz har typiska, knasiga konceptformer men det verkar faktiskt finnas en tanke bakom linjerna. Den som kommer ihåg att Nissan körde rally med 240Z på 1970-talet förstår kopplingen. Den svarta motorhuven, fönsterlinjen och den höga markfrigången i kombination med en sportbilssiluett är de samma.