Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080205-nurburgring-nöjespark
080205-nurburgring-nöjespark
080205-nurburgring-nöjespark
080205-nurburgring-nöjespark

Nöjespark planeras vid Nürburgring

Vid slutet av nästa år ska en nöjespark stå färdig intill Nürburgring. Huvudattraktionen blir en berg- och dalbana som till viss del följer nordslingans sträckning, som mest ska den komma upp i 217 km/h.

Nürburgring är sannerligen ett Mecka för racingentusiaster och övriga fartdårar. Fram tills nu har des tillgångar endast varit tillgängliga för dem med åldern inne att köra bil. Men från och med slutet av nästa år kommer även minderåriga att kunna njuta av nordslingans fartsensationer.

Med en ny berg- och dalbana som mittpunkt kommer den nya nöjesparken att ligga dikt an mot den klassiska racingbanan. Enligt planerna ska den följa start- och målrakan i en raksträcka om 480 meter för att sedan vika av mot vänster. Toppfarten uppges bli 217 km/h, vilket den kommer upp i på bara 2,5 sekunder. Formel 1-bilar får alltså se sig akterseglade. Berg- och dalbanans fulla längd blir 1,2 kilometer och enligt tillverkaren ska vagnarna drivas av komprimerad luft.

Utöver berg- och dalbanan kommer flera andra anläggningar att byggas intill Nürburgring. Det kommer bland annat att finnas ett teknikcenter, ett museum, en go-kartbana, ett fyrstjärnigt hotell och en ny läktare med plats för 5 000 åskådare. Nöjesparken vid Nürburgring är inte den första i sitt slag. Innan årsskiftet blev det känt att Ferrari bygger en nöjespark i Abu Dhabi. Ferraris anläggning kommer bland annat att erbjuda en Formel 1-bana i full storlek.