Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Norrländsk snöskoterägare tvingas betala bilägares p-bot i Malmö

Elsa Öhman har en sedan flera år tillbaka en avställd snöskoter ståendes i sitt garage i norrländska Rantajärvi. Enligt Transportstyrelsen ska den ha stått felparkerad i Malmö och nu tvingas hon betala böterna.

För två dagar sedan damp det ned ett brev från Transportstyrelsen i 84-åriga Elsa Öhmans brevlåda i Rantajärvi som ligger i Övertorneå kommun i norra delarna av Norrland. Brevet innehöll en tredje påminnelse för en parkeringsbot på 600 kronor för en felparkering 170 mil längre söderut, närmare bestämt på Friisgatan i centrala Malmö tidigare under våren. Boten är utställd på hennes sedan flera år tillbaka avställda snöskoter som står i garaget sedan hennes make gick bort för flertalet år sedan. Elsa har dessutom inte kunnat köra skotern i vår eftersom hon är synskadad och då garaget där snöskotern står har varit insnöat.

Det har i efterhand visat sig att boten egentligen gäller en i Malmö felparkerad Citroën som har samma registreringsnummer som Elsa Öhmans snöskoter.

Efter kontakt med Transportstyrelsen, som har bett om ursäkt för det inträffade, rekommenderas Elsa Öhman att polisanmäla händelsen och bestrida boten. Men innan bestridande måste hon betala de 600 kronorna för att därefter få tillbaka dem.

Hon tänker dock inte betala någon p-bot som hon inte är skyldig till.

Snacka om fel på systemet.