Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nouvoyage Tender 33 – en amfibielimousine

Nu börjar den udda amfibielimousinen Nouvoyage Tender att säljas, en lyxfarkost som tar sig fram på land och vatten samt kostar drygt 35 miljoner kronor.

https://youtu.be/2qycjfipxSQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nouvoyage Tender visades första gången under 2013, men det är först nu den börjar säljas. Företaget bakom skapelsen håller till i Boston, USA, och grundmodellen är en rejäl pjäs som mäter tio meter på längden.

Tender 33 som den heter väger in på drygt 6,1 ton och för att ta sig fram på land används fyra elmotorer med 130 hästkrafter vardera och en per hjul. Toppfart anges till 137 km/h, men räckvidd finns det ingen uppgift om.

Tröttnar du att glida runt som en landkrabba kan fordonet sjösättas och då tar en dieselmotor med 537 hästkrafter över drivningen, då ska toppfarten vara 28 knop. Totalt ryms det 500 liter diesel.

De tolv passagerarna och två förarna kan avnjuta stora läderklädda fåtöljer och fordonet ska även vara handikappanpassat. Utöver tiometers-versionen erbjuds den även i längderna åtta, nio och elva meter. För lite extra friskluft kan taket höjas upp och ombordstigning sker antingen via aktern eller en utfällbar sidodörr om fordonet befinner sig på land.

Skulle du mot förmodan vara sugen på en Nouvoyage Tender får du dock gräva djupt i plånboken, pris ligger på omkring fyra miljoner dollar, cirka 35 miljoner kronor.