Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090320-amphicoach-gts-1
090320-amphicoach-gts-1
090320-amphicoach-gts-1
090320-amphicoach-gts-1

Nu är första amfibiebussen här

Är det en buss? Är det en båt? Nej, det är en Amphicoach. Något oväntat blir ett företag från Malta först med att tillverka en amfibiebuss. Nu behöver vi snart inte oroa oss för smältande polarisar och stigande havsnivåer.

 Även om framtidsscenariot från den minnesvärda 90-talsfilmen Waterworld med Kevin Costner i huvudrollen skulle förvandlas till verklighet har vi nu våra transporter säkrade. Det ser helt nya Amphicoach GTS-1 till. Amphicoach uppges nämligen vara världens första turistbuss som klarar att färdas både på land och till sjöss. Hela idén med en amfibiebuss, såväl som bussens utseende, kan ge intrycket av ett hobbyprojekt i ett tidigt stadium. Men så är verkligen inte fallet. Det Malta-baserade företaget Amphicoach har redan tagit emot tolv beställningar och planerar att starta tillverkningen i år.

Detaljerna om den märkliga farkosten är än så länge sparsmakade. Det avslöjas dock att den ska erbjudas både som vänster- och högerstyrd och att den baseras på ett italienskt Irisbus-chasssi. Karossen har naturligtvis förstärkts för att göra bussen sjövärdig, även om den inte riktigt ser ut att kunna ta sig an de mest trafikerade farlederna. En common-rail-diesel från Iveco får hjulen att snurra på land och propellern att rotera när bussen ligger i sjön. GTS-1 uppges leva upp till alla EU:s utsläpps- och ljudnivåkrav. Priset har satts till 3,2 miljoner kronor.

https://youtu.be/I-ILL8DQ5gg?height=347&width=575

Läs mer