Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Subaru BRZSubaru BRZSubaru BRZ
Subaru BRZ Foto: Glenn Lindberg

Nu blir körglädje 50 000 kronor billigare

Subaru Nordic har utsett 2014 till körglädjens år och passar då på att prissänka sin sportcoupé BRZ med hela 50000 kronor. Plötsligt blev det ”billigt” att ha roligt bakom ratten i en ny bil.

När Subarus sportcoupé BRZ med boxermotor på 200 hästkrafter kom 2012 testade vi den genast mot tuffaste möjliga motstånd. Vi ställde den helt enkelt mot Audi TT och BMW Z4 på bland annat Nürburgring. Den avsevärt mycket billigare Subarun gjorde inte bort sig, tvärtom så visade den upp så fina sidor att den gick och vann testet. Vi skrev bland annat att ”Subaru BRZ är något så ovanligt som en bil endast byggd för körglädjens skull”.

Då som nu kostar en Subaru BRZ från 309900 kronor. I körglädjens tecken en bra prislapp, men bättre ska det bli. Subaru berättar nämligen att de sänker priset på BRZ med hela 50000 kronor, till 259900 kronor för ett fullutrustad exemplar. Helt plötsligt blev syskonbilen Toyota GT 86 väldigt dyr med sina 309800 kronor.

– Under Körglädjens År vill vi ge mer körglädje till fler. Därför har vi nu beslutat om denna aggressiva prissättning, säger John Hurtig, försäljningsdirektör på Subaru Nordic som har utsett 2014 till just körglädjens år.