Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu börjar Volvo S60 exporteras från USA till Europa

Nya Volvo S60 byggs enbart i USA, närmare bestämt i nya Ridgeville-fabriken i South Carolina. Efter sex månaders produktion är det nu dags att påbörja exporten till Europa.

I höstas drog Volvo igång produktionen i sprillans nya fabriken i Ridgeville, strax nordväst om Charleston, South Carolina. Den enda bil som för närvarande tillverkas där är nya S60 och alla hittills tillverkade enheter har varit ämnade för den nordamerikanska marknaden.

Men nu ställer produktionen om till att även tillverka exportbilar. Det meddelar Volvo USA i ett kort pressmeddelande.

– Vi påbörjade kommersiell produktion av S60 här i South Carolina för bara sex korta månader sedan, och vi är glada över att få bygga bilar till kunder över hela världen. Exportmarknaderna är avgörande för en långsiktig framgång hos vår fabrik och vi är på banan med att leverera fordon till våra kunder över hela världen, säger Jeff Moore som är produktionschef för Volvo Cars i Nordamerika.

 I höstas provkörde vi Volvo S60 T8 Twin Engine Polestar Engineered, en provkörning du kan läsa här.

De S60-bilar som ska exporteras till Europa kommer att lämna South Carolinas hamnar för att sig över Atlanten och sedan lossa lasten i belgiska hamnstaden Zeebrygge. Via Volvos distributionscenter i Gent transporteras bilarna vidare till återförsäljarnätverken i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Belgien, Irland, Storbritannien, Italien, Spanien, Tyskland, Schweiz, Österrike, Rumänien, Bulgarien, Ungern, Tjeckien, Slovenien och Polen.

Senare i år breddas exportmarknaderna med ytterligare 96 länder, däribland Turkiet, Australien och Nya Zeeland.