Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Nu finns Porsche Cayenne i Platinum Edition

Porsche har lanserat en ny så kallad Platinum Edition för utvalda Cayenne-modeller. Specialutgåvan innefattar nya designdetaljer och utökad standardutrustning.

Suv-modellen Porsche Cayenne kan nu beställas som Platinum Edition, vilket innebär designdetaljer i färgen Satin Platinum och utökad standardutrustning. De varianter som erbjuds utgåvan är Cayenne, Cayenne E-Hybrid, Cayenne S och motsvarande Coupé-versioner.

Detaljer som lackerats i färgen är inläggen i de främre luftintagens lameller, märkets logotyp som integrerats i den bakre ljusrampens LED-belysning, modellbetckningen baktill och fälgarna. Dessutom är avgasrören och fönsterlisterna svarta, för att framhäva ett sportigt utseende. Matchande svarta eller vita solida färger går att välja till, liksom metallic-lacker och speciallacken Crayon.

Crayon finns för övrigt på säkerhetsbältena och en annan detalj invändigt är instegslister i borstat aluminium med ”Platinum Edition”-logotyp.

1 AV 8
Foto: Porsche
2 AV 8
Foto: Porsche
3 AV 8
Foto: Porsche
4 AV 8
Foto: Porsche
5 AV 8
Foto: Porsche
6 AV 8
Foto: Porsche
7 AV 8
Foto: Porsche
8 AV 8
Foto: Porsche

I den utökade standardutrustningen ingår LED-strålkastare, panoramatak, mörktonade rutor, Bose-ljudsystem, ljuspaket, åttavägs läderklädda sportstolar, Porsche-vapnet på nackstöden och en analog klocka på instrumentpanelen. 

Cayenne Platinum Edition-versioner går att beställa nu och leveranser beräknas till maj i år. Priserna börjar på 940 000 kronor för Cayenne, 1 070 000 kronor för Cayenne E-Hybrid och 1 120 000 för Cayenne S.