Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu går det att köpa en Peugeot helt och hållet online

Numera sker mycket på nätet, och för den som vill går det även att köpa sin nya bil på Internet. Peugeot är först ut med total onlineförsäljning.

Snart behöver människan aldrig någonsin lämna hemmet, aldrig behöva röra sig mer än nödvändigt, det vill säga endast behöva sträcka sig efter datormusen eller vicka lite på tummen för att scrolla upp och ned på mobiltelefonen. Vi kan handla det mesta online, till och med matvaror – och numera även bilar – genom att bara lyfta några fingrar.

I Storbritannien har nämligen Peugeot lanserat vad de kallar för världens första allomfattande onlinebilköpsprocess – Peugeot Order Online. Den innehåller allt som du vanligtvis går igenom hos en fysisk bilhandlare. Förutom att välja och konfigurera din nya bil kan du som kund även ha med en inbytesbil i köpprocessen, välja olika finansieringsalternativ och mycket mera.

Oavsett om man sitter framför en dator, en mobiltelefon eller läsplatta ska köpprocessen, om man går igenom hela förloppet i ett svep, ta ungefär 30 minuter. Men i och med att det handlar om ett bilköp, normalt det näst största köpet i livet efter bostaden, kan man även ta det piano och genomföra det i den takt man vill. Allt sparas med ett personligt konto på sajten.

Köparen har ytterligare några valmöjligheter. Exempelvis kan man välja att provköra bilen, vilket fortfarande måste ske i verkligheten utanför datorns värld, innan man som kund klickar på köpknappen. Om man vill kan man välja att hämta upp sin nya bil hos valfri Peugeot-handlare, men om man är riktigt modern så väljer man alternativet hemleverans. Med andra ord kan du i Storbritannien köpa en helt ny Peugeot utan att lämna din skrivbordsstol eller soffa. Därefter räcker det med att lyfta på rumpan och ta sig metrarna till nya bilen som levererats till gatan eller uppfarten vid ditt hem.

Peugeot säger att de har fått in flera beställningar på olika modeller, från lilla 108 till de större bilarna samt nyss lanserade 3008,  från kunder som använt den nya portalen sedan lanseringen förra veckan.