Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Unsplash

Nu kan du köpa en Volvo hemifrån

Volvo breddar nu sitt koncept Care by Volvo genom att erbjuda digital bilförsäljning över nätet. Med andra ord ska du inte längre behöva lyfta rumpan för att köpa en ny bil.

Bilförsäljare som rabblar floskler och säljsnack (med det inte sagt att alla säljarna gör det) är ännu inte ett minne blott, men vi är på god väg dit. Ford vill så småningom erbjuda virtuella provkörningar av bilar utan att man som spekulant behöver lämna hemmets lugna vrå och Peugeot har i Storbritannien redan släppt sin totaltjänst där bilköpet kan genomföras helt och hållet online, till och med om du har en inbytesbil.

Nu drar även Volvo sitt strå till stacken för att man som bilköpare ska kunna genomföra köpprocessen utan att behöva ödsla speciellt mycket energi.

I höstas lanserade Volvo sitt nya helhetskoncept Care by Volvo som är en tjänst där Volvo tar över större delen av omhändertagandet av bilen, inklusive service och reparationer, assistans, försäkring, hjulbyte, tillgång till bilpool och hyrbil samt mycket mer. Som bilägare är tanken att man ska kunna fokusera på annat än att sköta om bilen.

Care by Volvo så som konceptet lanserades i höstas innebar dock att man var tvungen att ta sig till Volvos showroom i Stockholm, även om man kunde få bilen levererad till önskad ort och handlare.

Volvo tar nu nästa steg i bilbranschens utveckling på Internet.Volvo tar nu nästa steg i bilbranschens utveckling på Internet.Volvo tar nu nästa steg i bilbranschens utveckling på Internet.
Volvo tar nu nästa steg i bilbranschens utveckling på Internet. Foto: Unsplash

Nu lanseras nästa steg av Care by Volvo som gör att du som bilköpare inte behöver ta dig till Volvo i Stockholm. Du behöver inte ens ta dig till närmaste Volvo-handlare. Allt du behöver göra är att sätta dig vid datorn, mobiltelefonen eller läsplattan.

– Med Care By Volvo vill vi göra livet enklare för våra kunder – vi vill möta dem där de är, oavsett om det är i en digital eller fysisk miljö, säger Kristian Elvefors, vd för Volvo Car Sverige.

Att köpa bil via Care by Volvo på Internet börjar med att man konfigurerar sin nya bil, oavsett modell och specifikation, i Volvos bilbyggartjänst på deras webbplats. Förhoppningsvis har man redan varit iväg och provkört bilen hos en handlare, annars köper man bilen ”i blindo”. När man är nöjd klickar man vidare för att genomföra köpet som innebär att man blir kontaktad av Volvo som går igenom beställningen. I samband med det görs en digital signering och man väljer även var man vill hämta upp nya bilen och var framtida servicetillfällen ska äga rum.

– Vi arbetar konsekvent med att stärka våra kunders upplevelse av Volvo som varumärke, det är därför naturligt för oss att även kunna erbjuda digitala köp av våra produkter. Vi vet att många kunder efterfrågar den här typen av tjänster, säger Kristian Elvefors.