Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080811-prius-meka-själv
080811-prius-meka-själv
080811-prius-meka-själv
080811-prius-meka-själv

Nu kan du själv meka med din Prius

Toyota Prius säljer som aldrig förr, inte minst i landet på andra sidan den stora pölen. Det har klassiska Haynes tagit fasta på. De erbjuder den händige, som gillar att meka själv och spara dyra slantar, att med hjälp av gör-det-själv-handböckernas handbok reparera och serva sin Prius.

Förr fanns det nästan lika många hemmafixare som det fanns bilar på vägarna. I dag ser det lite annorlunda ut i och med all ny teknik och elektronik som sitter i våra åkdon. Det har helt enkelt blivit lite svårare. Dock finns det fortfarande många som gärna pular med bilen hemma i garaget för att slippa lämna in den på verkstaden och därmed göra plånboken åtskilliga millimeter tunnare. Många av dessa hemmafixare har kanske egentligen inget under huven att göra, men med hjälp av de populära reparationshandböckerna från Haynes, som innehåller förträffliga steg-för-steg-instruktioner, så går det ändå.

Haynes erbjuder gör-det-själv-handböcker till de flesta populära bilar, från gammalt till nytt.

En populär bil som dock saknat handbok är Toyota Prius, en bil som man förknippar med avancerad hybridteknik och knappast med hemmamek. Detta har dock inte hindrat Haynes som nu släpper en handbok även för denna storsäljare. Med hjälp av boken kan du förutom att läsa mer om modellens historia, även ta del av problemsökning och steg-för-steg-guider med tydliga bilder för att på egen hand kunna serva och, antagligen delvis, reparera bilen.

Läs mer