Nu kan du styra din Volvo med klockan

Volvo kommer snart släppa en uppdaterad version av appen Volvo On Call som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via en smart klocka.

Har du en Volvo av årsmodell 2012 eller nyare som är utrustad med Volvo On Call kan du via en app i din telefon styra många av bilens funktioner. Bland annat kolla bränslenivån, låsa eller låsa upp, kolla trippmätaren eller få hjälp att hitta din bil via en karta samt reglera klimatanläggningen.

Nu vidareutvecklar Volvo appen så att den ska vara kompatibel med så kallade smarta klockor som Android Wear eller Apple Watch.

– På bara några få år har vi gått från en integrerad säkerhets- och trygghetsrelaterad funktion i bilen till en lösning som gör att föraren kan vara uppkopplad direkt till bilen och få tillgång till en rad nya fördelar som gör vardagen betydligt enklare, säger Sofia Wessman, Manager Volvo On Call på Volvo Cars.

Med uppdateringen som kommer att släppas i slutet av juni förbättras även funktioner för att skicka navigationsinformation till din bil.