Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu kommer Ford Edge till Sverige

En aning försenad anländer Ford Edge till slut i Europa, suven som erbjuder mer utrymme än mellanklassaren Kuga.

Redan för två år sedan var Teknikens Värld iväg till Köln för att titta på nya Ford Edge som då var tänkt att lanseras i Europa under våren 2015. Föga förvånande så blev det dock inte så, Ford har numera blivit relativt välkända för att ta god tid på sig att få ut nya modeller till handlarna, som till exempel Mondeo och Focus RS.

Nu är det dock till slut dags för lansering i Europa och framförallt Sverige.

Edge generation två bygger på samma CD-plattform som Mondeo, och enligt Ford placerar sig Edge storleksmässigt snäppet över konkurrenter som Volvo XC60 och Audi Q5. Utseendemässigt ser den likadan ut som för två år sedan, ett utseende som numera även är bekant från uppdaterade Kuga.

Edge kommer till Sverige under hösten och kommer att erbjudas med två versioner av Fords tvålitersdiesel, antingen med 180 eller 210 hästkrafter. Båda alternativen driver på alla fyra hjul.

Snittförbrukning för båda motorerna ska vara 0,58 l/mil och 149 gram koldioxid per kilometer, den svagare tar sig 0-100 km/h på 9,9 sekunder medan den starkare klarar det på 9,4. Ford Edge kommer att kosta från 386 300 kronor.

https://youtu.be/MvXaDwqIzIw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!