Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081015-trafik-buller081015-trafik-buller081015-trafik-buller
081015-trafik-buller

Nu måste motorvägarna bli tystare

Snart kan det bli betydligt tystare för dem som bor längs landets motorvägar. Miljödomstolen har slagit fast att ljudvolymen från trafiken på E4:an förbi Huskvarna måste dämpas. Vägverket kan nu tvingas sänka trafikbullret på många andra platser i landet.

I en unik dom har Miljödomstolen slagit fast att ljudvolymen från den tunga trafiken på E4:an förbi Huskvarna är för hög. Bullret måste dämpas, även utomhus. I domen framgår att bullerplank och treglasfönster räcker för att sänka ljudnivån inomhus, men det räcker inte. Även utomhus måste bullret dämpas. Boende i området ska i fortsättningen kunna sitta på sina balkonger, uteplatser och altaner utan att bli lomhörda av trafikbullret, även om de ligger endast ett tiotal meter från motorvägen.

Vägverket tvingas nu investera mellan tre och fem miljoner kronor på till exempel tyst asfalt, sänkt hastighet eller ytterligare bullerplank, rapporterar SR – Ekot. Det är dock inte bara i Huskvarna problemet finns. Situationen är liknande på många håll i landet. När frågan om vad som är acceptabel ljudnivå utomhus nu för första gången har prövats kan det få stora ekonomiska konsekvenser för Vägverket om fler områden ställer krav på åtgärder mot bullret.

– Vägverket prioriterar ju alltid hur pengarna ska användas. Men i det här fallet kan vi ju inte prioritera eftersom Miljödomstolen gör det i vårt ställe. Då är det bara att följa det. Men det är självklart att det får konsekvenser om man måste flytta pengar från ett projekt till ett annat, säger Vägverkets jurist Johan Barkelius till SR – Ekot.

Följden kan bli att vägprojekt måste bortprioriteras till förmån för bullerdämpande åtgärder. Vägverket hävdar dock att varje fall måste prövas för sig.

Läs mer