Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu rullar nya Volvo V60 ut på sitt första test

Nya Volvo V60 är för tillfället bilen på (nästan) allas läppar. Vi har redan avverkat provkörningen, nu är det dags för den stora granskningen – Teknikens Världs test.

V70 finns inte längre och V90 är möjligtvis lite för stor och aningen för dyr. Är det nya Volvo V60 som ska ta över V70:s roll som den svenska folkhemsbilen? Det sägs att det kan bli så, men än vet vi inte med säkerhet. Vi har redan provkört modellen och då noterade vi att den bockar av flertalet av de punkter som en äkta ”Sverige-kombi” måste leva upp till, men några punkter är vi ännu inte säkra på… Därför är första testet av nya V60 så viktigt. Kommer den att fylla ut V70:s skor?

Vi har alldeles nyligen plockat ut V60 av generation två för att låta den bekänna färg på svensk väg. På bilden ovan syns Kalle Grundel, rallyförare och Teknikens Världs testlagsmedlem, efter att ha avverkat de tio första milen med bilen.

Tjena Kalle! Våra test är djupdykande, men kan du redan nu bjuda på dina första upplevelser och omdömen med nya V60?

– Den är jäkligt lik V90, både visuellt och körmässigt. Men formatet är så mycket häftigare, linjerna passar denna storlek bättre.

V60 eller V90?

– Den känns helt rätt, och jag skulle välja denna alla dagar i veckan framför V90.

– Den upplevs som rymlig trots att det handlar om en mindre förpackning än V90. Gamla V60 bjöd inte på samma volym.

Foto: Glenn Lindberg

Testet av nya Volvo V60 är alltså igång. I testet kommer den att få möta konkurrenternas motsvarande bilar. Hur den klarar av den uppgiften kan du läsa om i ett djuplodat test i kommande nummer av Teknikens Värld.

Klarar du inte att hålla dig så länge kanske du ska minska hungern, om än temporärt, genom att läsa vår provkörning av nya V60, eller kanske läsa allt om nya generationen. Eller varför inte se hur nya V60 står sig mot konkurrenterna på papperet? Du kan även se filmen från provkörningen nedan.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=200453&addons=000&time=0&disable_sharing=false