Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mini

Nu kan din Mini bli mer personlig – tack vare 3D-skrivare

Snart kan du få ditt namn på dörrtröskeln eller en stadsvy på instrumentbrädan.

Från och med nästa år kommer Mini-ägare att kunna designa egna interiöra och exteriöra detaljer till sina bilar via en speciell konfigurator på märkets hemsida.

Bland annat kommer kunderna att kunna sätta sin egen touch på instegslister, inlägg till sidoblinkers, paneler till instrumentbrädan och ”pölljus” (puddle lights) till dörrarna.

Speciellt med den nya tjänsten är att designdetaljerna skrivs ut i 3D-skrivare. Detta är möjligt tack vare ett samarbete mellan Mini och teknikjätten Hewlett Packard.

Kunden kan välja mellan ett antal olika färger och texturer, och kan även få namn och bilder printade på designdetaljerna om den så vill.

Tack vare en speciell typ av laseretsning kan man även utsmycka de upplysta instegslisterna på ett personligt sätt. Att exempelvis få en stjärnbild eller sin egen namnteckning på listen ska inte vara omöjligt.

Foto: Mini

Delarna tar enligt Mini omkring tolv timmar att tillverka, och leveranstiden uppskattas till fyra veckor. Själva monteringen får kunden sköta själv.

Varje del går igenom samma kvalitetstester som övriga BMW-delar.

Tjänsten, som kallas Mini Yours Customised, gäller inte bara när man beställer en ny Mini. Det går lika bra att beställa delar till sina äldre Coopers.

Vad tjänsten kommer att kosta är dock än så länge oklart.

Foto: Mini