Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Nürburgring förbjuder rekordförsök – Koenigsegg drabbas

Biltillverkare siktar ideligen på att bli snabbast runt Nürburgrings nordslinga. Nu sätter Nürburgrings ledning stopp för fler rekordförsök på grund av (döds)olyckor senaste tiden.

Att kunna flagga med formuleringen ”snabbast runt Ringen” ger en viss skjuts framåt. Porsche kan göra det med sin 918 Spyder, Seat kan göra det med sin Leon ST Cupra och Honda kan göra det med sin nya Civic Type R. Dessa tre slog nämligen till med rekordtider i rättan tid, för nu är det slut.

Nürburgrings ledning har beslutat att inga fler rekordförsök får genomföras. Förbudet har tillkommit efter flertalet olyckor på senare tid, bland annat den under VLN-loppet i slutet av mars då en åskådare omkom.

Flugplatz-kurvan, där dödsolyckan inträffade, har tillsammans med flertalet andra höghastighetspartier fått hastighetsrestriktioner.

Inte ens om en biltillverkare hyr hela banan får rekordförsök genomföras. Detta sätter alltså käppar i hjulen för Koenigsegg som hade för avsikt att sno Nürburgring-rekordet från Porsche senare i år.

Förbudet mot rekordförsök kommer att vara under hela 2015, därefter ska det utvärderas för att se om restriktionerna ska luckras upp eller inte.