Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Just denna bil ser ut att vara en Mercedes EQE eller EQS, men i nuläget är systemet inte aktuellt till Mercedes.Just denna bil ser ut att vara en Mercedes EQE eller EQS, men i nuläget är systemet inte aktuellt till Mercedes.Just denna bil ser ut att vara en Mercedes EQE eller EQS, men i nuläget är systemet inte aktuellt till Mercedes.
Just denna bil ser ut att vara en Mercedes EQE eller EQS, men i nuläget är systemet inte aktuellt till Mercedes. Foto: Nvidia

Nvidia erbjuder molnspel i bilar från bland annat Polestar

Hyundai, Polestar och BYD inleder samarbete med Nvidia för att kunna ha mer avancerade spel i sina bilar. Baseras på en molntjänst.

Med Nvidias så kallade GeForce Now-teknik ska ägare av bilar från BYD, Polestar och Hyundai Motor Group, vilket även inkluderar Kia och Genesis, kunna spela avancerade spel i sina bilar. Alltså riktiga spel som vanligtvis spelas på en dator eller spelkonsol, till skillnad från exempelvis Teslas integrerade spel som är av enklare typ.
Enligt Nvidia ska GeForce Now ge tillgång till online-spelaffärer som bland annat Steam, EA, Epic Games och Ubisoft där över 1 500 kompatibla spel ska finnas tillgängliga. Något som ska göra det möjligt att spela exempelvis titlar som Witcher 3: Wild Hunt, Cyberpunk 2077 och A Plague Tale: Requiem. Det är alltså ganska krävande spel.
För att göra spelupplevelsen bättre ska det även vara möjligt att, trådlöst eller med sladd, ansluta spelkontroller från exempelvis Xbox eller Playstation till bilen. Det ska fungera till cirka 1 000 av spelen.

1 AV 3
Foto: Nvidia
2 AV 3
Foto: Nvidia
3 AV 3
Foto: Nvidia

Varför ska man kunna spela i bilen?

Enligt Nvidia ska det endast vara möjligt för de i framsätet att använda spelen när bilen är parkerad, alternativt står på laddning. Men gällande framtiden nämner de även att det kan vara aktuellt i självkörande bilar under färd.
Om bilen är utrustad med skärmar i baksätet ska de dock gå att använda även under färd. 

https://youtu.be/sNQVdvZStLM