Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny amerikansk supersportbil med 2 400 hk – ritad av 15-åring

Här har vi ännu en supersportbil med massor av hästkrafter som vi ställer oss tveksamma till om vi någonsin får se i verkligheten.

Las Vegas-baserade PSC Motors har sedan ett tag tillbaka flaggat för att de ska lansera en supersportbil av rang, deras första någonsin. Arbetet som påbörjades för fem år sedan har nu mynnat ut i vad de kallar en avtäckning av bilen, nämligen en uppvisning av illustrationer som tillägg till de tidigare som visade förhandsstudier.

Modellen kallar de för SP-200 SIN och bjuder på papperet på en 9,0 liter stor V8 som ger 1 650 hästkrafter. Det är dock inte allt. V8:an assisteras nämligen av en elmotor som levererar omkring 750 hästkrafter. Totalt handlar det alltså om omkring 2 400 hästkrafter. Det är en rejäl höjning från förra veckans annonsering om 1 700 hästkrafter.

– Ingen behöver 1 000 hästkrafter, så vi gav den mer, säger företagets vd Antonio Calva.

Till drivlinan hör en åttastegad dubbelkopplingslåda som skickar kraften till bakhjulen. 0-100 km/h väntas avverkas på omkring 2,6 sekunder och toppfarten sägs ligga på över 450 km/h, snabbare än både Bugattis och Koenigseggs bilar – som finns på riktigt.

Så vad säger du – tror du att PSC Motors SP-200 SIN någonsin blir verklighet, eller är den bara ännu en i raden av drömbilar som aldrig lämnar ritbordet? Du kommer väl ihåg Dagger GT med 2 500 hästkrafter och toppfart på 505 km/h? Har du sett den ute på vägarna efter alla dessa år?

Och just det, rubriken kanske du undrar över. Jo, det är tydligen en 15-åring pojke i Thailand som har designat bilen till PSC Motors.