Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny bild på Bentleys monstersuv

Efter att det i höstas till slut blev klart att Bentley ska bygga sin monstersuv släpper de nu en ny bild på kommande lyxpråmen.

Efter många års rykten om att Bentley skulle bygga en suv stod det till slut en konceptbil vid namn EXP 9 F på bilsalongen i Genève, det var 2012. Sedan dess har märket mottagit både ris och ros för designen och turerna kring om den ska byggas eller inte har varit många.

Enligt Bentley kommer den nya suven vara den mest kraftfulla och lyxigaste suven på marknaden, som särskiljer sig från samtliga konkurrerande suvar, nivån av lyx och prestanda kommer att vara synonym med märkets övriga modeller.

– Den kommer att skapa ett helt nytt segment inom marknaden för suvar. Säger Dr Wolfgang Schreiber, VD på Bentley.

Bilden avslöjar inte mycket men det vi kan se är att fronten har förändrats en aning från konceptmodellen och liknar nu mer en blandning av Mulsanne och Continental GT med större stråkastarhus närmast grillen flankerade av två mindre.

Redan nu har Bentley mottagit över 2 000 förbeställningar och när produktionen är igång räknar de med en årlig försäljning på cirka 3 000 exemplar. Den nya modellen innebär en storsatsning från märket som planerar att lägga nästan åtta miljarder på utveckling av suven samt anpassning av fabriken i Crewe och nyanställningar.