Lexus F

Ny bild på Lexus nya prestandabil

Här är bild nummer två som visar en detalj på Lexus nya F-modell. Vad är det egentligen för sportigt från japanerna vi får se i samband med Detroitsalongen i januari?

För tio dagar sedan skickade Lexus ut en detaljbild där vi fick se en blå skärm med luftutsläpp och ett F-emblem i bakkant. Nu är det dags för andra bilden där vi får se huven med en liten öppning med ventilationsgaller mitt på.

Exakt vad det rör sig om vet vi ännu inte, men att det är en ny prestandaorienterad F-modell råder det ingen tvekan om. Lexus säger inte mycket mer än att bilen är ny helt från grunden samtidigt som de lovar att den ska leverera prestanda som är synonym med Lexus arv av F-beprydda prestandabilar.

Rykten säger att vi kommer att få se en F-version av tuffa coupébilen RC Coupé som visades i Tokyo tidigare i år. Den bilen visades i två utföranden – RC 350 med 3,5-liters bensinmotor och RC 300h med 2,5-liters bensinmotor samt en elmotor.

 Dock säger Lexus att bilen som de nu retar oss med i form av detaljbilder nödvändigtvis inte har något ihop med RC Coupé. Det kan vara sant, men det kan också vara för att förvirra oss och glömma bort att de tidigare berättat för Autocar att de har för avsikt att visa upp en LFA-liknande version av RC Coupé nästa år, en bil som ska kunna matcha sprillans nya BMW M4 Coupé.

Men att det rör sig om en tvådörrarscoupé och därmed ingen ny IS F (åtminstone inte med fyra dörrar) är vi tvärsäkra på eftersom Lexus bekräftar just antalet dörrar.