Foto: carnewschina.com

Ny BMW i3 från Kina

BMW skördar stora försäljningsframgångar med elbilen i3, nu är dess kinesiska kusin här.

Den kinesiska fordonstillverkaren Qingzhou Da Jinma Motorcycle Corporation presenterade nyligen nya elbilen KWM2200. En elbil som drivs av en elmotor på 3 kW som klarar av en toppfart på 50 km/h och har en räckvidd på upp till 120 kilometer, något som låter aningen optimistiskt. När batteriet är urladdat ska de ta cirka sju timmar att ladda fullt från ett vanligt vägguttag.

Det är svårt att ta minste på var de har hämtat inspirationen då de i stort sett kopierat front och bakdel rakt av från BMW i3, fast med rätt så mycket sämre resultat. Den kromade njurgrillen, svarta huven, strålkastarna och LED-bakljusen, de har försökt få med de flesta i3-typiska designdetaljerna.

JWM2200 mäter tre meter stötfångare till störfångare och har en hjulbas på 193 centimeter, är 140 centimeter bred och mäter 154 centimeter på höjden. De har till och med lyckats klämma in fyra dörrar som är samma antal passagerare som ryms, om än baksätet lär vara bäst anpassat för barn.

Den knasiga elbilen kommer att börja säljas i Kina inom en snar framtid med startpris på 24 998 yuan, cirka 35 000 kronor.

Foto: carnewschina.com

 

Foto: carnewschina.com
Lika som bär?