Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100615-bmw m3 usa100615-bmw m3 usa100615-bmw m3 usa
100615-bmw m3 usa

Ny BMW M3-version avtäcks på torsdag

BMW har släppt tre ”mystiska” bilder på en specialversion av vad som absolut ser ut att vara en M3. Nu vattnas det garanterat i några av våra läsares munnar, men håll tillbaka saliven – modellen är bara aktuell för USA-marknaden.

BMW har i dag gått ut med tre detaljbilder på en ny modell som de ska avtäcka på torsdag 17 juni. Till bilderna hör inte mer information än att modellen endast är avsedd för den amerikanska marknaden – i begränsad upplaga.

På bilderna ser vi tydligt att det handlar om en M3 tack vare de igenkännande gälarna i bakkant av framskärmarna. Frontbilden avslöjar också – tack vare den orange reflexen – att det är just en USA-modell det handlar om. Bilens kulör ser ut att vara den som kallas Frozen Grey Metallic och som visades upp i form av en M3 Coupé på bilsalongen i Leipzig för två månader sedan (kulören visades i Frankfurt förra året för första gången på M6 Competition Limited Edition). Fälgarna avslöjar att det kan vara en specialmodell som berikats med det BMW kallas Competition Package (dock utan kolfiberberikad frontspoiler).

Slår vi ett öga på interiörbilderna ser vi att det handlar om en exklusiv tvåfärgad klädsel samt att bilen är utrustad med dubbelkopplingslådan DKG.

I övrigt avslöjar bilderna inte mer, men om vi ska spekulera kan det röra sig om en starkare version där V8-maskinen lämnar mer effekt än de 420 originalhästarna. Med andra ord kan den här specialmodellen avsedd för USA vara en tröstbil för amerikanerna som inte får ta del av M3 GTS med uppborrad motor på 450 hästkrafter. M3 GTS ska som bekant byggas i 99 exemplar och når inte andra sidan Atlanten.

På torsdag kan vi lämna spekulationerna åt sidan för då ska BMW i Nordamerika lätta på informationen kring bilen.

Läs mer

Test och provkörningar