Chevrolet TrailBlazer

Ny Chevrolet TrailBlazer lanseras 2012

Trots att Chevrolet i år firar sin 100-årsdag ligger det gamla företaget inte på latsidan. En helt ny TrailBlazer är på gång och den kommer att ta steget från suv- till crossover-segmentet.

Chevrolet firar i år sitt 100-årsjubileum och det att uppmärksammar de bland annat genom att presentera en helt ny generation TrailBlazer. Den numera smått klassiska Chevrolet-beteckningen har sitt ursprung i suvmodellen Blazer som introducerades 1983 och 1999 uppgraderades till TrailBlazer. Stort, rambyggt och amerikanskt har alltid varit TrailBlazerns melodi. Men det blir det ändring på nu.

 Den TrailBlazer som ska börja byggas tidigt nästa år ska inte vara en stor amerikansk suv, snarare en mellanstor internationell crossover. Inte nog med det, nya TrailBlazern kommer att premiärlanseras i Thailand och därefter i övriga världen. Chevrolet har inte avslöjat några detaljer om den nya generationen ännu men hävdar att den ska kombinera lastförmågan och dragkapaciteten hos en traditionell suv med komforten och effektiviteten hos en modern crossover. Den kommer att byggas på en ny global mellanstor plattform som har tagits fram av General Motors brasilianska avdelning. Fysisk premiär blir det redan på bilsalongen i Dubai den 10 november.