Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060713_fiat
060713_fiat
060713_fiat
060713_fiat

Ny dieselmotor och utseende till Fiat Strada

Fiats lilla pickup Strada har fått en liten uppdatering. Helt ny inredning, mindre facelift utvändigt och en ny dieselmotor ingår i uppdateringen.

Fiat Strada är en ganska så populär arbetshäst för hantverkare och lantbrukare. För ett par år sedan kom den för första gången till Sverige med dieselmotor och sedan dess har intresset ökat. Förra året kom den med 1,9-liters turbodiesel som nu ersätts med en toppmodern 1,3-liters commonrail Multijet som Fiat redan använder i andra modeller. Vid 4 000 r/min når den maxeffekt som är 85 hk och vid 1 750 r/min kommer det maximala vridmomentet på 200 Nm.

Utvändigt är det små förändringar som gäller. En något omdesignad stötfångare i fram och nya lyktor men mycket mer än så är det inte. Insidan däremot är helt ny. Instrumentpanel, dörrsidor, stolar, ja mer eller mindre allt på insidan har fått bättre material och nya reglage. Det ska ge en högre kvalitetskänsla enligt Fiat.

Strada finns i två versioner. En stor kupé och en mindre kupé. I den stora kupén får man utrymme att lägga saker bakom stolarna men då blir flakets längd bara 141 cm. I den mindre kupén försvinner utrymmet bakom stolarna men flaket blir 168,5 cm.

Maxlasten på 705 kg kommer fylla en hel del behov för de hantverkare som köper en sådan.

Fiat Strada kostar från 123 760 kronor och finns redan hos återförsäljarna.