Ny Dodge Viper visas i april

Det är drygt ett år sedan som sista exemplaret av Dodge Viper lämnade fabriksbandet. Nu kommer nya uppgifter om att nästa generation av sportbilen ska visas redan på bilsalongen i New York i april.

Vi har vetat att en ny generation av den amerikanska muskelsportbilen Dodge Viper varit på gång, i alla fall sedan förra generationen av modellen slutade tillverkas förra sommaren. Tidigare i år avslöjade chefen Ralph Gilles att modellen skulle bli ”dösnygg”, och att man hoppades locka kunder från både Porsche och Corvette. 

Att nya Viper ska lanseras som 2013 års modell har vi också vetat. Det som nu har kommit fram är dock att vi kommer att få se den nya bilen redan i april nästa år, på bilsalongen i New York. Det är återigen Ralph Gilles på Chryslers trimdivision SRT som har uttalat sig, i en intervju med Viper Club of Americas tidning vid namn just Viper.

Det återstår att se vilken typ av motorbestyckning vi kommer att få se i nya Viper, men i enlighet med traditionen hamnar förmodligen en V10 under huven. Vissa källor hävdar att motorn ska kunna vara samma som i utgående modellen, men uppborrad till hela 8,7 liter.

Däremot verkar det inte som, vilket tidigare spekulerats om, att Viper kommer att få en bottenplatta från någon av den italienska delen av Fiat-koncernen, typ Alfa Romeo 8C eller Maserati GranTurismo. ÄVen om säkerligen vissa delar kommer att delan över Atlanten räknar vi nu med att Viper kommer att, på det hela taget, värna om sitt amerikanska arv och ursprung.