080606-Bellagio Touring
080606-Bellagio Touring

Ny exklusiv Maserati-kombi

På Concorso d’Eleganza Villa d’Este, som ägde rum härförleden, visade Carrozzeria Touring Superleggera upp sin Bellagio Fastback Touring. Denna Maserati-kombi, baserad på Quattroporte, går nu i produktion, dock bara i 25 exemplar.

Klassiska karosserifirman Carrozzeria Touring Superleggera visade inte bara upp sin enastående vackra Maserati A8 GCS Berlinetta Touring på  Concorso d’Eleganza Villa d’Este för en dryg månad sedan. De visade även upp en kombiversion baserad på Maserati Quattroporte. Denna bil ska dock inte blandas ihop med kombin Cinqueporte som italienarna på StudioM har tagit fram för en kunds räkning. En bil som Maserati för övrigt starkt tar avstånd från.

 Carrozzeria Touring Superleggeras kombiversion går under namnet Maserati Bellagio Fastback Touring och rönte stor uppmärksamhet när den ställdes ut. Så pass stor uppmärksamhet att företaget nu har beslutat bygga den i 25 exemplar.

Är du ägare till en Maserati Quattroporte men saknar rymligheten hos en kombi, då ska du genast höra av dig till karosserifirman i Milano. Det finns inga officiella siffror som uppger vad en ombyggnation av Quattroporten kostar, men enligt holländska autoblog.nl ska det gå lös på cirka 200 000 euro, men i det priset räknas så klart bilen in. En Quattroporte i Sverige kostar från drygt 1,1 miljon kronor.

För pengarna får du en bil som ser ut precis som originalet, bortsett bakändan som byggs om en aning med bland annat förlängd taklinje. Om man vill så kan man låta italienarna uppgradera bilens interiör för att få det ännu mer ombonat och lyxigt än vanligt. Vad gäller bagageutrymmet så blir det gigantiskt sett till klassen som bilen lirar i – upp till 1 500 liter sväljer den. Ett annat pris man får betala är en tyngre bil, men bara 50 kilo extra vilket får anses som lite.

Motorn är så klart densamma som tidigare, en 4,2-liters V8 med 400 hästkrafter och 460 newtonmeter vid 4 250 varv per minut. Prestandasiffrorna består också – 0-100 km/h på 5,6 sekunder och en toppfart på 270 km/h.