Ny Fisker kommer 2017

Trodde du att Fisker fiskat färdigt? Nej, det konkurs-, skuld- och skandaltyngda bolaget fick till slut nytt ägarskap hos kinesiska Wanxiang Group. De meddelar nu att en ny Fiskermodell är att vänta om tre år.

Kalifornienbaserade biltillverkaren Fisker utgjorde centralpunkten i en riktig härva som nystades upp förra året. Biltillverkningen stod stilla under lång tid, företaget hade stora skulder, amerikanska staten var inblandad och personer i ledningen hade pengar i överflöd - om vi ska sammanfatta det kort. Sagan slutade i en konkurs och konkursboet köptes upp av kinesiska Wanxiang Group.

Wanxiang, under ledning av kinesiske miljardäremn Lu Guanqiu, har tidigare sagt att Fisker ska slå Tesla. Nu kommer ytteligare detaljer om hur planen ser ut, eller i alla fall den första delen av planen. I den ska en helt ny Fiskermodell lanseras om tre år, 2017. Denna utgörs troligtvis av en färdigutvecklad Fisker Atlantic (på bilden ovan).

Utöver denna modell ska även Fisker Karma åter sättas i produktion, men Wanxiang säger i ett uttalande att det var ”några problem som behövde åtgärdas”. Någon tidshorisont för detta har inte satts.