Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny generation BMW 5-serie Gran Turismo blir av

En hårt ifrågasatt BMW-modell är 5-serie Gran Turismo, eller 5-serie GT som den ofta kallas. Färska uppgifter från Tyskland gör gällande att modellen ändå är så pass populär att BMW-ledningen vill göra en andra generation.

Våren 2009 släppte BMW den första informationen och de första bilderna på 5-serie Gran Turismo, halvkombiversionen för dem som trånar efter 5-serie men som inte faller för sedan eller kombi.

Sällan har vi haft så många kommentarer under en artikel och ännu mer sällan har de varit så unisont negativa. Formerna uppskattades inte, åtminstone inte av teknikensvarld.se-läsarna. Modellen har till och med kallats för BMW:s Pontiac Aztek.

En ny generation BMW 5-serie dyker upp i mitten av 2016 som årsmodell 2017. Denna nya generation kommer att bjuda på mycket nytt, inte minst en helt ny skalbar plattform vid namn 35up. Generationen kommer också att innehålla en ny Gran Turismo (det har tidigare spekulerats i nedläggning). Det skriver tyska Auto Motor und Sport. Den smått utskällda modellversionen ska ha sålt så pass bra i framför allt Kina och USA att en andra generation är befogad. Anledningen till populariteten i USA beror till viss del på att Touring-versionen inte säljs där, endast sedanen och GT har de amerikanska 5-seriespekulanterna att välja mellan.

I Kina förstår vi varför 5-serie GT säljer bra. Utrymmet och komforten i baksätet är suverän, en detalj som kineserna ofta går igång på.

Så vare sig du vill eller inte ser det ut som att 5-serie Gran Turismo kommer att leva kvar. Kanske blir det med mindre uppseendeväckande former? Om ett par år vet vi.