Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny generation Honda CR-V under 2017 – blir sjusitsig

En ny, femte generation av Hondas populära suv CR-V är under utveckling. När den kommer under nästa år blir det med större interiöra utrymmen och ett andra baksäte med plats för ytterligare två passagerare.

Honda CR-V av nuvarande generation känns inte gammal, det är bara tre och ett halvt år sedan den lanserades i Sverige och det är bara ett och ett halvt år sedan den uppdaterades. Ändå är en helt ny generation på ingång och det redan under nästa år.

Den nya generation CR-V har redan synts till ute under testrundor, då i maskerat utförande för att inte avslöja allt för mycket. Enligt Auto Express har Honda kommit så pass långt att nya CR-V debuterar redan i slutet av 2017, då i USA. Till Europa väntas den lanseras några månader senare.

Nya Honda CR-V sägs få en mer ”dynamisk” design är dagens generation, med ”Solid Wing Face”-grillen som fortsatt kännetecken men med slankare strålkastare som flankerar respektive sida. Dagens stående bakljus väntas ersättas av liggande doningar i ett L-liknande utförande. Både fram- och bakljus väntas få LED-dioder.

Kanske mest intressant är att nya CR-V, som baseras på en ny plattform, blir större och rymligare än i dag. Den ska nämligen få ytterligare ett baksäte och därmed blir modellen för första gången sjusitsig och kommer därför att konkurrera med bland annat Hyundai Grand Santa Fe, Nissan X-Trail med flera.

Dagens CR-V kan knappast beskyllas för att vara gammal, ändå ska den snart pensioneras.

Med nya CR-V satsar Honda på mer premiumkänsla i form av högre kvalitet på de interiöra materialen och bättre ljuddämpning. Samtidigt blir den även mer tekniskt avancerad med ett nytt infotainmentsystem innehållandes bättre stöd för integrering av mobiltelefon.

För europeisk del landar det ett par intressanta motoralternativ under huven. En 2,0-liters bensinare kommer förmodligen att utgöra huvudalternativet medan en 1,5-litersmaskin, som vi redan sett i lillebror HR-V, blir nytillskottet på bensinsidan. En 1,6-litersdiesel utgör utbudet för dem som är lagda åt andra hållet.

En hybridversion sägs också vara på tapeten, dock inte en laddhybrid.

I grundutförande är nästa generation CR-V framhjulsdriven och manuellt växlad medan fyrhjulsdrift kommer att finnas som tillval. Automatlåda blir också tillval, återstår att se om det enbart blir den niostegade lådan för hela slanten eller om en variant med mindre antal växlar finns i kombination med något av motoralternativen.