Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081104-boxster-4-cyl081104-boxster-4-cyl081104-boxster-4-cyl
081104-boxster-4-cyl

Ny instegs-Porsche – Boxster med fyra cylindrar

En ny instegs-Porsche med en fyrcylindrig turbomatad motor kan se dagens ljus om några få år. Enligt uppgifter ser det ut att bli aktuellt i den populära lill-Porschen Boxster.

Porsche 356, 912, 914, 924, 944 och 968 – vad har dessa tidigare modeller gemensamt som skiljer dem från dagens modeller från Porsche? Alla fanns tillgängliga med fyrcylindriga maskiner under huven (914 fanns även med sexcylindrigt).

Nu kan det åter bli aktuellt med en fyrcylindrig Porsche enligt uppgifter från källor som har inblick i Zuffenhausen. Det är brittiska Autocar som har pumpat källorna på information.

Tidigare har det spekulerats i att Porsche kommer med en ny instegsmodell med lägre prislapp för att attrahera en annan köparskara. De nya uppgifterna berättar att det inte blir en ny modell för ändamålet utan i stället är det dagens instegsmodell Boxster som kommer att utrustas med en fyrcylindrig motor, antagligen en turbomatad tvålitersmaskin plockad från Audis hyllor. På detta sätt kan Porsche locka med lägre prislapp samtidigt som bensinförbrukning och utsläppsvärden hålls på lägre nivåer. Prestandan lär det inte bli något fel på heller då maskinen väntas leverera strax över 200 hästkrafter samtidigt som den placeras i 2011 års Boxster som tros bli betydligt lättare än dagens modell.

Läs mer