Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090519-mclaren-p11-sommar
090519-mclaren-p11-sommar
090519-mclaren-p11-sommar
090519-mclaren-p11-sommar

Ny McLaren visas i sommar

Stora förändringar väntar för McLaren. Inom de närmaste åren ska McLaren bli en seriös konkurrent till Ferrari och Lamborghini. I en ny intervju med brittiska CAR berättar företagets ledargestalt Ron Dennis hur det ska gå till.

 Det börjar närma sig för den legendarisk McLaren F1 att få en efterföljare. Och som vi har berättat tidigare kan det bli fler än en efterföljare. I slutet av förra månaden höll Ron Dennis en presskonferens där avslöjade han inte bara att han ska ta över som vd för företagets personbilsdel – McLaren Automotive – han berättade även att företaget ska genomgå stora förändringar under de kommande åren. McLaren Automotive dra sig ifrån resten McLaren Group och bli helt självständigt. Planen är att McLaren ska bli ett sportbilsmärke att räkna med och en stark konkurrent till Ferrari och Lamborghini.

I en intervju med brittiska CAR berättar Ron Dennis mer ingående om de stora framtidsplanerna. Enligt Ron Dennis är sportbilar avsedda för gatbruk framtiden för McLaren och han tror att timingen för förändringarna är helt rätt. För att inte behöva låna pengar till de investeringar som behövs ska Ron Dennis sälja 48 procent av aktierna i McLaren Automotive. Därmed ska ha få de nästan tre miljarder kronor som behövs för att förvandla fabriksorten Woking till Englands Maranello.

Den första nya bilen är P11 som väntas sättas i produktion någon gång under 2011. Enligt CAR kommer vi dock att få se bilen bli presenterad redan i sommar. Ron Dennis tror att en produktion på 1 000 bilar år 2011 är fullt möjlig. Ett par år senare, när ett antal andra nya McLaren-modeller börjar säljas, ska produktionen uppgå till cirka 4 000 bilar årligen. Alla bilar ska byggas i Storbritannien. Ron Dennis ger även en liten föraning om hur företagets bilar kan komma att konstrueras. Han säger till CAR att de nya McLaren-bilarna ska bli fundamentalt annorlunda, effektivitet blir nyckeln till att få ut det mesta ur komponenterna och bilarna ska sätta nya standarder för miljövänlighet.

Läs mer