Ny Mitsubishi Outlander – tredje gången gillt

Efter två generationer och nära en miljon sålda bilar är det dags för den tredje tappningen av Mitsubishi Outlander att göra premiär.

Så här i efterhand har det visat sig att vi på Teknikens Värld mer eller mindre suttit på bilderna av Outlander i över två år. Det var nämligen på bilsalongen i Tokyo 2009 som Mitsubishi visade upp sin framtidsvision i PX-MiEV Concept som i princip delar alla linjer med nya Outlander. Handtagen, grillen och backspeglarna har gjorts färdiga för produktion och ett par dimljus har tillkommit i fronten, men det krävs inte mycket fantasi för att se likheterna. Bakifrån är det lite mer som skiljer men även här känner man igen sig. 

 Fem personer får normalt plats i bilen, men en tredje stolsrad går att beställa och då platsar sju personer i bilen. 

 Till en början kommer Outlander erbjudas med två motoralternativ, bägge på 150 hästkrafter. Bensinmotorn är på två liter och har 195 newtonmeter i vridmoment, motsvarande siffra för 2,2 litersdieseln är 380 newtonmeter och ser alltså mer intressant ut på pappret. I det nyblivna dieselälskarlandet Sverige lär denna bli storsäljaren av de två. 

 Säljstart blir under sommaren men Mitsubishi har ännu inte uppgett vad de vill ha för kalaset.