Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny Opel Omega kan baseras på Cadillac XTS

Avgångne Opel-vd Karl-Friedrich Stracke har vid ett tidigare tillfälle avslöjat att företaget är i färd med att utveckla en ny toppmodell. Nu kommer ny information om bilen.

Någon riktigt stor Opelmodell har inte funnits sedan Opel Omega gick i graven för omkring tiotalet år sedan. Har du saknat Omega kan det nu finnas skäl till att få nytt hopp. Opels avgångne vd Karl-Friedrich Stracke sade vid ett tidigare tillfälle att det krisdrabbade företaget är i färd med att utveckla en ny toppmodell. 

Nu har tyska webbsidan Autonews.de kommit över mer information om den nya modellen, som kan komma att baseras på Cadillac XTS. GM har tidigare tvingat Opel att spara, bland annat finns förslag på att låta en femtedel av cheferna inom företaget sluta. Att samarbeta inom koncernen är förmodligen ytterligare ett led i besparingsåtgärderna.

Om en ny Cadillac XTS-baserad Opel Omega blir verklighet kan vi räkna med att en 3,6-liters V6 på 308 hästar och 358 newtonmeters vridmoment blir aktuell, men Autonews.de spekulerar också i om det kan bli aktuellt med en 2,8-liters turbomatad V6 på 325 hästar eller en tvålitersdiesel försedd med dubbelturbo, på 195 hästar.