Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ny ”Pontiac Firebird” Trans Am har fått Burt Reynolds välsignelse

En av världens mest kända filmbilar, Burt Reynolds Pontiac Firebird Trans Am från Nu blåser vi snuten, är återuppstånden i modernt utförande. Här är nya ”Pontiac Firebird” Trans Am SE Bandit Edition.

https://youtu.be/H2_FPuHbEtE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För bara några dagar sedan kunde du här på teknikensvarld.se njuta av en läckert och lätt moderniserad variant av ikonen Pontiac Firebird Trans Am. I dag kan du njuta av ytterligare en läcker Firebird Trans Am som är fullt modern rakt igenom, men bilen är inte är en Pontiac eftersom märket är nedlagt – den är i själva verket en Chevrolet Camaro. Dessutom ser den ut precis så som man föreställer sig en Trans Am, det vill säga svart med detaljer i guld och med eldfågeln på huven. Med andra ord så som Burt Reynolds kärra i Nu blåser vi snuten (Smokey and the Bandit) såg ut.

Det är Florida-firman Trans Am Depot, specialister på att ”trans amifiera” nya Camaro-bilar, som har tagit sig an uppdraget att återuppliva filmbilen i modernt utförande. Camaron har kraftigt byggts om och liknar i stort sett originalet in i minsta detalj. T-top-taket, eldfågeln, bakljusen, gulddetaljerna och allt annat finns på plats vid sidan om de stora karossförändringarna. Och inte nog med det, Burt Reynolds har varit närvarande vid utvecklingen av bilen som heter Trans Am SE Bandit Edition, och han har gett den sin välsignelse.

Det kanske bästa av allt är att denna bil inte blir en exklusiv grej i ett endaste exemplar. Hela 77 bilar ska byggas. Första Nu blåser vi snuten-filmen kom ut 1977 och Burt Reynolds filmbil var av just 1977 års modell, så valet av siffra är ingen slump.De blivande ägarna av de 77 bilarna kan välja mellan en massa olika extradetaljer och olika prestandapaket för att bilen ska leva upp till dagens krav. Med bland annat kompressormatning ska upp till 852 hästkrafter erbjudas. Dessutom får alla köpare sina bilar signerade av... just det, Burt Reynolds, även känd som The Bandit.

https://youtu.be/Al8vbYCsEGY

Gilla på Facebook för fler videoklipp!