Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Följ med Teknikens Världs Jan-Erik Berggren när han berättar mer om bilen
2 AV 2
Foto: Renault / Renault

Ny Renault Espace visas i vår

Trots avvikande popularitet lanserar Renault en ny generation Espace. Men den tidigare MPV:n lanseras som en suv.

Renault Espace bildade tillsammans med Chrysler Voyager skola när de lanserades för nästan 40 år sedan. Men i samma takt som suvarna ökade i popularitet svalnade intressen för MPV-segmentet som de skapat. Det hindrar emellertid inte Renault för att lansera en ny generation, den sjätte i ordningen sedan 1984. Men nya Espace beskriver Renault själva som en suv.  

Nya Renault Espace lånar form från Austral.Nya Renault Espace lånar form från Austral.Nya Renault Espace lånar form från Austral.
Nya Renault Espace lånar form från Austral. Foto: Renault / Renault

Modellen ska premiärvisas i vår och bygga på koncernens plattform CMF-CD som används av en mängd modeller som Renault Austral och Nissan Qashqai men även Espace av föregående generation. Nya Espace kan komma att låna former av den först nämnda, en så kallad teaserbild visar bilens bakdel som liknar den på Austral. 

LÄS MER: Slutet har kommit för Scénic 

Nya Espace kommer även fortsättningsvis att finnas med fem eller sju sittplatser och enligt Renault ska den vara en flaggskeppsmodell byggd för långresor och bjuda på fin komfort och innovationer.

Dagens Espace lanserades 2015 och stod som testvinnare samman år i Teknikens Värld mot modellerna BMW 218d Gran Tourer och Fiat Freemont 2,0 MJT.