Ny rumänsk minibuss – Dacia Lodgy

Rumänska Dacia premiärvisar sin fjärde modellserie, som begår officiell premiär på Genévesalongen, nämligen minibussen Lodgy.

Renault har pratat ett tag om att de i början av januari skulle presentera en helt ny modellserie, och det visade sig till slut att det inte kom att bli någon Renault över huvud taget – utan en Dacia.

Renaults rumänska dotterbolag Dacia presenterar minibussen Lodgy som sin tredje modellserie, vid sidan av sedanen Logan, golfklassaren Sandero och suven Duster. (För er som undrar fanns inte modellen Dacia Dracula, som var med i Alla Bilar 2011, på riktigt, utan var det årets "fejkbil".) Lodgy ska visas offentligt på Genévesalongen senare i år och ske, enligt rumänerna, kunna rymma sju personer komfortabelt.

Inga bilder har publicerats på interiören, men med tanke på märkets lågprisprofil lär inga revolutionerande nyheter hittas interiört. Inte heller har något sagts om motoralternativ eller pris, men vi förmodar att det sistnämnda blir tämligen överkomligt i jämförelse med konkurrenterna. Hos Dacia-handlarna kommer Lodgy finnas till sommaren, juli närmare bestämt.