Foto: Volkswagen / Facebook

Ny snabb Volkswagen Golf på gång

Volkswagen har kokat ihop något och ska om några veckor presentera ännu en snabb Golf. Exakt vad det rör sig om vet vi ännu inte.

På sociala medier har Volkswagen lagt upp en svart bild med en silhuett som endast kan tillhöra en Golf i halvkombiutförande. Sticker ut gör takvingen som påminner om den som finns på Golf R. I övrigt syns inga andra detaljer som ger oss ledtrådar, däremot står det under bilden att det rör sig om en ”iögonfallande snabb transportör” som kommer i februari 2022.

https://www.facebook.com/VW/posts/10166445089430790

Men har inte Volkswagen tillräckligt många snabba Golf-modeller? Senaste Golf-generationen har ju redan lanserats som GTI, som GTI Clubsport och som Golf R. Den ena snabbare än den andra.

Det finns garanterat utrymme för ännu en snabb Golf, men frågan är var den placerar sig i gapen mellan 245, 300 och 320 hästkrafter (GTI, GTI Clubsport och Golf R). Alternativet är att den placerar sig över 320.
Kanske det rör sig om en prestandaversion av laddhybriden Golf GTE som redan är prestanda-alternativet till svagare laddhybriden 1,4 TSI eHybrid. Det låter osannolikt, men man ska aldrig säga aldrig.
Mest känns det som en vassare Golf R-version, i stil med förra generationens Golf R 360S.

Nästa månad får vi veta mer.