090929-subaru justy gen 5

Ny Subaru Justy till Tokyosalongen?

Lilla Subaru Justy i sitt senaste utförande kom så sent som för två år sedan, men ändå ryktas det om att en ny generation ska visas upp på Tokyosalongen nästa månad.

Enligt japanska biltidningen Best Car, som går efter informationen de kommit över från sina insiderkällor, kommer Subaru Justy att visas upp i nytt utförande på bilsalongen i Tokyo i oktober. Detta trots att senaste generationen Justy, den fjärde i ordningen, bara har två år på nacken. Det skulle kunna betyda att nästa Justy går att köpa som årsmodell 2011, vilket inte är helt osannolikt om man tänker på att generation tre endast tillverkades under knappt fyra år.

Enligt den japanska tidningen kommer denna nya Justy i stort sett att vara en Toyota Ractis (nedre bilden nedan) med Subaru-emblem och med en säregen front. Alltså enligt samma recept som dagens Justy är en förklädd Daihatsu Sirion (eller Toyota Passo om man så önskar).

Toyota Ractis i sin tur lånar bottenstrukturen från Toyota Yaris.

Nu återstår det att se om Subaru verkligen ställer ut en ny Justy på salongen i Tokyo om en knapp månad. I ärlighetens namn känns det ett år för tidigt, men i bilbranschens oförutsägbara värld kan vad som helst vara möjligt.

Dagens Subaru Justy

Toyota Ractis

Läs mer

Test och provkörningar