Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mourinho Supercar
Mourinho Supercar
Mourinho Supercar
Mourinho Supercar

Ny supersportbil heter... Mourinho

Detta är udda. Bling-bling-firman Mansory och privata klubben Raff House ska bygga en supersportbil tillsammans. Än mer udda är att en fotbollstränares namn sätts på bygget.

Mansory gör vanligtvis överdrivet bling-bling av fina bilar. Raff House är en privat klubb i Moskva. Dessa båda har nu slagit ihop sina påsar för att bygga en supersportbil. Ingen av dessa har för vana att bygga bilar, särskilt inte Raff House som på sin webbsida beskriver sig som salong för folk som älskar lyxig klocktillverkning, smycken och gastronomi.

Men så är det i alla fall, den udda duon ska helt enkelt tillverka en supersportbil, så är det sagt. Ännu märkligare blir det att de har valt att kalla bilen för ”Mourinho Supercar”.

 Namnet kommer givetvis från fotbollstränaren José Mourinho, den kontroversielle portugisen som nyper folk i örat och som är tillbaka i Chelsea efter ett antal år i Inter och Real Madrid.

Supersportbilen som ska byggas sägs få kaross helt i kolfiber, med undantag för ventilationsgaller och vingen som tillverkas i förkromad aluminium. Vad för motor som ska användas berättar varken Mansory eller Raff House, bara att den ska leverera 750 hästkrafter.

 Elva exemplar ska byggas och lanseringen äger rum under 2014. Prislapp okänd, räkna med hög sådan.

Vem som ska ha första exemplaret? José Mourinho, förstås.