Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Honda

Ny suv från Honda kommer nästa år

ZR-V är namnet på en ny suv i C-segmentet från Honda. Kommer till Europa nästa år.

Hör du till dem som gungar på hälarna hos Honda-handlaren och velar mellan modellerna HR-V och CR-V? Då kan det vara på sin plats att meddela att en ny modell kommer att täppa till mellanrummet mellan de två suvarna nästa år.

Honda ZR-V för Kinas marknad. Foto: Honda

ZR-V, som modellen heter, är en suv i C-segment och kommer att ha märkets hybridteknik e:HEV under huven, precis som de två tidigare nämnda suvarna och nya Civic som lanseras i Sverige efter sommaren.

Några bilder eller tekniska specifikationer för ZR-V ger inte Honda i dagsläget men i Kina har nyligen en bil med samma namn presenterats. En suv som baseras på Civic – som tillhör C-segmentet. Bilen delar stora likheter med nya HR-V som är aktuell för den amerikanska marknaden – som du ser på öppningsbilden till denna artikel. 

Någon hybridversion för Kina är ännu inte presenterad. Foto: Honda

2040 ska Honda sluta sälja bilar med förbränningsmotorer för att tio år senare vara en koldioxidneutral fordonstillverkare. Hybridtekniken är ett steg i den riktningen, i dagsläget har man bara en elbilsmodell, Honda e, även om e:Ny1 sluter upp nästa år.

TEST: Honda HR-V mot Mazda CX-5 och Nissan Qashqai