Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Honda

Ny suv från Honda kommer nästa år

ZR-V är namnet på en ny suv i C-segmentet från Honda. Kommer till Europa nästa år.

Hör du till dem som gungar på hälarna hos Honda-handlaren och velar mellan modellerna HR-V och CR-V? Då kan det vara på sin plats att meddela att en ny modell kommer att täppa till mellanrummet mellan de två suvarna nästa år.

Honda ZR-V för Kinas marknad.Honda ZR-V för Kinas marknad.Honda ZR-V för Kinas marknad.
Honda ZR-V för Kinas marknad. Foto: Honda

ZR-V, som modellen heter, är en suv i C-segment och kommer att ha märkets hybridteknik e:HEV under huven, precis som de två tidigare nämnda suvarna och nya Civic som lanseras i Sverige efter sommaren.

Några bilder eller tekniska specifikationer för ZR-V ger inte Honda i dagsläget men i Kina har nyligen en bil med samma namn presenterats. En suv som baseras på Civic – som tillhör C-segmentet. Bilen delar stora likheter med nya HR-V som är aktuell för den amerikanska marknaden – som du ser på öppningsbilden till denna artikel. 

Någon hybridversion för Kina är ännu inte presenterad.Någon hybridversion för Kina är ännu inte presenterad.Någon hybridversion för Kina är ännu inte presenterad.
Någon hybridversion för Kina är ännu inte presenterad. Foto: Honda

2040 ska Honda sluta sälja bilar med förbränningsmotorer för att tio år senare vara en koldioxidneutral fordonstillverkare. Hybridtekniken är ett steg i den riktningen, i dagsläget har man bara en elbilsmodell, Honda e, även om e:Ny1 sluter upp nästa år.

TEST: Honda HR-V mot Mazda CX-5 och Nissan Qashqai