Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080206-focus-cc-lyft080206-focus-cc-lyft080206-focus-cc-lyft
080206-focus-cc-lyft

Ny svid för Ford Focus CC

På Genèvesalongen i mars premiärvisas den ansiktslyfta Focus CC. Lagom till våren får därmed även plåttaksversionen den så kallade kinetic-designen. Dessutom tillkommer en del ny utrustning.

Det är ingen revolution som har drabbat Focus CC. Ford går försiktigt fram med sina förändringar, den största nyheten är den nya fronten som numera ser ut exakt som den övriga Focus-familjen. Trots att den ser ut som nästan vilken annan Focus som helst gör Ford en stor sak av att det är Pininfarina som byggt bilen. Ford tycker själva att den så kallade kinetic-designen passar perfekt i kombination med den italienskt tidlösa och eleganta bakdelen. Framtiden får utvisa om kunderna är lika övertygade som Ford.

Invändigt har Focus CC fått en lättare översyn. Materialen ska vara mer påkostade och ha en bättre finish. För den teknikintresserade har bluetooth- och usb-anslutning tillkommit, såväl som en sju tum stor pekskärm kopplad till ett nytt navigationssystem och dvd-spelare. För den med känsliga musiköron har även ljudsystemet uppgraderats i samband med ansiktslyftet.

Motoralternativen känns igen från föregående modell. Det innebär att instegsmodellen fortfarande har den 1,6 liter stora bensinmotorn. Dieselmotorn på två liter har setts över för att ge en mjukare gång. Den ska nu vara tystare och vibrera mindre. Vilket säkert uppskattas av den som tycker om att köra taklöst. I övrigt har chassit förstärkts något för att göra bilen mer vridstyv. Nya ansiktslyfta Ford Focus CC premiärvisas på salongen i Genève i mars.