Ny Toyota Supra kan bli eldriven – MR2 på gång?

En ny generation av Toyotas klassiska sportbil Supra kan vara på gång, och den kan bli helt eldriven, med hjälp av teknik från kaliforniska Tesla. Dessutom ryktas en ny MR2 vara på väg.

Framgångarna för Toyotas sportbil GT 86 (vars namn ju knyter an till klassiska Corolla-coupén AE 86) har fått ledningen för det japanska bilföretaget att se med större tillförsikt på nya sportbilsmodeller. Nu gör nya rykten gällande att två andra klassiska Toyotamodeller kan göra comeback.

Det handlar om Toyota Supra och Toyota MR2, vars återkomst har ryktats åtskilliga gånger tidigare. Nu har de dock fått ny kraft, sedan uttalanden från flera ledande tjänstemän inom bilföretaget ska ha indikerat att de kan vara på gång. Vissa uppgifter pekar också mot att det kaliforniska elbilsföretaget Tesla ska vara inblandat. Toyota och Tesla har redan sedan tidigare ett samarbete där Tesla tillverkat ett gäng eldrivna Toyota RAV4, och kanske är det samma teknik som, i utvecklad och modifierad form, ska hamna i en ny Toyota Supra.

Toyotas chefsingenjör Tetsuya Tada har uttryckt intresse för att företaget ska kunna kombinera både en miljövänlig image och körglädje i kommande modeller, och nog skulle en eldriven Supra kunna göra det jobbet. Även en ny tappning av Toyotas klassiska lilla sportmodell MR2 kan vara på väg, enligt ryktet, men om vi ska tro Tadas uttalande kommer en ny Supra att lanseras tidigare.

Inga datum för när de nya sportmodellerna från Toyota kommer att lanseras har satts, men räkna med att utvecklingsarbetet gör att de kan komma tidigast till modellår 2015.