Toyota Supra Foto: Andreas Fougner

Ny Toyota Supra skulle kunna se ut så här

Toyota har lovat att bli sportigare och den bästa lösningen för att infria löftena är att återuppväcka sportbilen Supra som har en speciell plats hos många fartfantaster. En ny generation kan vara på gång och skulle kunna se ut så här.

Toyota Supra har något av en ikonstatus bland biltyckare, inte minst bland alla tuningfantaster och då är det främst fjärde generationen, MkIV, som eggar.

Men det är nio år sedan Toyota lade ned produktionen och efter att man även lade ned MR2 för fyra år sedan har man lovat att märket ska bli sportigare. Och man är på god väg tack vare supersportbilen LFA, som förvisso pryds av Lexus emblem, och kommande sportbilen FT-86 som man samutvecklar med Subaru. Men Toyota kan aldrig bli riktigt sportiga om man inte väcker liv i Supra.

De senaste åren har det varit många bud om hur Toyota ska ha det. Supra blir av. Supra ligger i malpåse. Supra finns inte i planerna. Men det senaste budet är det vi hoppas på, ett bud som kommer från källor till brittiska Car Magazine som säger att något är på gång och att lansering är möjligt 2014. Toyota nekar dock till uppgifterna att en ny Supra är i antågande. Men tror vi på dem? Nej! Vi vill inte tro på dem.

Passande nog med de nya uppgifterna från den brittiska motortidningen har en svensk vid namn Andreas Fougner tagit fram illustrationer på hur nästa generation Toyota Supra kan komma att se ut. Det är dessa illustrationer du ser i bildgalleriet nedan.

Andreas mål var att skapa en nya Supra med DNA från Supra MkIV men som samtidigt andas dagens formspråk på bilar. Visst känner man igen flera designdrag från Toyotas konceptbil FT-HS Hybrid Sport Concept som visades på Detroitsalongen 2007, som i sin tur också smittat av sig på de båda FT-86-konceptbilarna.

Andreas Fougner ritar bilar på fritiden men är ingen novis när det gäller denna typ av arbete. Han är inget mindre än 3D-grafiker på EA Digital Illusions i Stockholm och har högskoleutbildning i spelutveckling. Just nu är han med och gör klart Battlefield 3 som många av er förmodligen känner igen.

Andreas låter hälsa att nästa Supra inte bara gärna får se ut som på hans illustrationer, utan också att den gärna får vara turbomatad om inte lagg blir några problem. Han är förvisso svag för sugmotorer med rapp respons, men han tror som så många andra att turbo är en stor del av framtiden.

Vad tycker du om Andreas illustrationer? Skulle en ny generation Toyota Supra göra succé om den ser ut som på bilderna?