Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fahrradi Farfalla FFX
Fahrradi Farfalla FFX
Fahrradi Farfalla FFX
Fahrradi Farfalla FFX

Ny utsläppsfri muskelbil driver med Ferrari, Mercedes och Schumacher

Om du gillade Ferdinand GT3 RS kommer du att älska denna – Fahrradi Farfalla FFX. Denna nya drömbil har muskler som få andra supersportbilar samtidigt som den är helt utsläppsfri. Dessutom kan den flyga kortare sträckor.

För två år sedan fick världen se Ferdinand GT3 RS, även kallad världens långsammaste Porsche. Nu får vi se uppföljaren från samma österrikiska utvecklingsteam – Fahrradi Farfalla FFX – som denna gång inte grundar sig på en existerande modell utan kan stoltsera med en helt egen design, dock influerad från det senaste och hetaste i bilvärlden just nu. Kanske man kan ana lite av formerna från Ferrari FXX i fronten, men bara en aning. Kanske därför bilens tilläggsbeteckning FFX finns, vem vet?

 Fahrradi Farfalla FFX är precis som sin föregångare pedaldriven och därmed lika långsam. Det fina med kråksången är att Fahrradi Farfalla FFX utsläppsfri vilket få andra supersportbilar kan skryta med. Lätt är den också tack vare sitt rörramschassi med överliggande kaross i kartong och tejp och någon risk för vattenplaning föreligger inte med tanke på den minimala kontakten mellan däck och asfalt.

 Medan modellnamnet Fahrradi står för att bilen är pedaldriven (Fahrrad är tyska för cykel) betyder Farfalla fjäril på italienska. Fjäril eftersom måsvingedörrarna tack vare en vinkelväxel på bakaxeln kan flaxa och ge bilen en viss lyftkraft kortare sträckor, vilket vi tydligt ser i filmen nedan.

 Filmen är en parodi på Mercedes reklamfilm för SLS AMG som de släppte vid lanseringen. I filmen fick vi se Michael Schumacher köra uppe i taket i en tunnel i full karriär. Här gör gänget bakom Fahrradi Farfalla FFX om bedriften, men på ett snyggare sätt.

 Missa inte att kolla igenom bilderna i galleriet nedan. Där får du se hur bilen, som har 200 lysdioder för att få framföras lagligt på österrikiska vägar, byggdes upp från grunden.

https://youtu.be/ISEGDWpKAeY?width=575&height=353