Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Sam Cobb / Lamborghini

Ny version av Lamborghini Urus slog Pikes Peak-rekord

En uppgraderad variant av Lamborghini Urus, som inte avslöjats än, har slagit Pikes Peak International Hill Climb-rekordet för suvar. Tiden var 17 sekunder snabbare än tidigare rekordinnehavaren.

Det var testföraren Simone Faggioli som rattade besten, Lamborghini Urus, till toppen av den berömda backen i Colorado, USA. Han körde en uppgraderad version av Urus som ännu inte avslöjats och klarade det på tiden 10 minuter och 32,064 sekunder – 17 sekunder snabbare än förra rekordinnehavaren Bentley Bentayga. Faggiolio innehar för övrigt även rekord på samma bana, men för bakhjulsdrivna bilar.

1 AV 2
Foto: Sam Cobb / Sam Cobb / Lamborghini
2 AV 2
Foto: Sam Cobb / Lamborghini

Bilen var klädd i ett racinginspirerat orange/svart/vitt kamouflage. Lamborghini själva har endast bekräftat att den drevs av en modifierad version av den dubbla turboladdade 4,0-liters V8-motorn som sitter under huven på vanliga Urus. Den var också försedd med Pirelli P Zero Trofeo R-däck som utvecklats tillsammans med biltillverkaren.

– Beslutet att testa oss själva på Pikes Peak återspeglar Lamborghinis anda ”förvänta det oväntade” och visar den enastående prestandan hos den nya Urus-modellen som kommer att presenteras inom kort, säger Rouven Mohr, Lamborghinis tekniska chef.