Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080812-vw-golf-cabrio-10080812-vw-golf-cabrio-10080812-vw-golf-cabrio-10
080812-vw-golf-cabrio-10

Ny Volkswagen Golf Cabriolet 2010

Det har gått sex år sedan Volkswagen Golf Cabriolet försvann ur produktion. Snart är det däremot dags för tredje generationen Golf-cab att göra entré, närmare bestämt år 2010. Detta enligt säkra källor inom VW.

Nästa generation Volkswagen Golf har alldeles nyligen blivit officiell och världspremiären äger rum i Paris i höst. För bara några dagar sen kom det uppgifter om att R32-versionen inte kommer att följa med till generation sex, utan att den ersätts av en kraftfullare GTI-R-version samt att GTI-modellen får elva hästkrafter fler än dagens.

Nu kommer nya uppgifter som säger att nästa Golf är kommer som öppen bil, med andra ord som cabriolet. Det är Automotive News som sitter på mer eller mindre säkra källor inom Volkswagen och nu har gått ut med uppgifterna.

Det blir traditionell tygsufflett, antagligen för att inte inkräkta för mycket på Eos-försäljningen (som har plåttak) samt att ge möjligheten att erbjuda kunderna båda delarna. Eos bygger på samma grund som senaste generationens Golf, men bilarna skiljer sig ändå åt en hel del. Dessutom har VW en cab till i sin uppsättning – New Beetle, även den med tygtak. Nästa Golf-cab får med största sannolikhet behålla de klassiska Golf-formerna.

Tygtaket hämtar man direkt från Audi A3 Cabriolet, dock förlängs det en aning för att passa bilen. Anledningen till att man plockar från Audi är dels för att det håller ner utvecklingstiden och kostnaderna.

Kostnadsmässigt ska Volkswagen Golf Cabriolet hamna mellan Eos och New Beetle. Samtidigt ska den även understiga prislappen som sitter på basmodellen av Audi A3 Cabriolet.

Volkswagens två fabriker i Wolfsburg och Mosel har fått uppdraget att bygga den nya cabben.

Lagom till sommarsäsongen 2010 lanseras modellen.

Läs mer