Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Audi A3 blir laddhybrid

Audi bekräftar att nya Audi A3 kommer som laddhybrid 2014, men den renodlade elversionen av bilen har fått stryka på foten. En del av tekniken fick vi försmak på i konceptbilen crosslane coupé från bilsalongen i Paris.

Audi planerar att lansera sin första laddhybrid 2014. Bilen kommer ha en 1,4 liter stor TFSI-motor som genererar energi till batterierna. En del av tekniken fick vi en försmak av i Audi crosslane coupé, men hur mycket som klarar sig till produktionsfärdig status är inte klart. crosslane coupé har finessen att delvis fungera som laddhybrid där förbränningsmotorn aldrig driver hjulen men även som en mer traditionell hybrid där elmotor och bensinmotor jobbar tillsammans.

 –Vi har inte rusat in i plug in-sektorn eftersom våra ingenjörer ville säkerställa att vi hade de bästa systemen för våra kunder, säger Heiko Pabst von Ohain, marknadsföringschef för Audi A3 till just-auto.

 Nya A3 kommer komma med samma typ av induktionsladdningssystem som återfinns i bland annat eltandborstar. Samma teknik kommer även när nästa generation Audi A4 kommer som laddhybrid.