Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Audi A3Nya Audi A3Nya Audi A3
Nya Audi A3 Foto: David Lilja och Audi

Nya Audi A3 – tre snabba från provkörningen

David Lilja är på Mallorca och provkör nya Audi A3 - en bil som Audi själva säger är in till minsta bult helt ny, men som kanske vid en första anblick inte vittnar om någon revolution.

På designfronten intet nytt?

– Audi tar inte i från tårna för att förnya formspråket på A3, vilket man inte gjort med de andra modellerna heller för den delen. Å andra sidan är det en stilig och elegant figur som visas upp. Personligen hade jag hoppats på mer, risken är att den åldras snabbt. Snart kräver kunderna mer.

 Audi A3 kommer ungefär samtidigt som den stora svenska nyheten Volvo V40 och blir därför en direkt rival att jämföra med. Vad blir A3:ans fördelar?

– Utan att ha kört V40 (första officiella provkörningen nästa vecka, reds anm) så är det köregenskaperna som är riktigt vassa. Den är betydligt lättare i steget jämfört med föregångaren tack vare viktminskning och omfördelning av viktfördelning. Den tekniska mångfalden i effektiva drivlinealternativ samt floran av tillvalsutrustning talar också för Audi. Till en början kommer bilen dock endast som tredörrars, vilket gör att Volvo V40 som är femdörrars får ett försprång. A3 femdörrars kommer ett par, tre månader in på nästa år.

 Vilken ska man köpa och vad kostar bilen?

– Jag har en klar favorit bland motorerna som erbjuds, den är som gjuten för bilen med sin cylinderavstängning. Men om denna och alla andra motoralternativ får ni läsa om i nästa nummer av tidningen. Kan i alla fall avslöja att grundpriset är 210 500 kronor vid lanseringen. En något billigare variant kommer senare i höst.

 Läs allt om nya Audi A3 och hur den är att köra i Teknikens Värld nummer 13/2012 som kommer 7 juni. Vill du läsa om nya A3 lite i förväg, prenumerera då på Teknikens Värld.