Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110411-nya audi a3 3d
110411-nya audi a3 3d
110411-nya audi a3 3d
110411-nya audi a3 3d

Nya Audi A3 tredörrars med interiör

Audi har inte bara en supersnabb cabriolet på gång. Nya A3 är den största nyheten inom närmaste framtiden. Vi har redan sett den som konceptbil, men då som sedan. Här är första skissen på A3 som tredörrars.

Tidigare i dag kunde du här på teknikensvarld.se slå ett öga på de första skisserna på snabba Audi R8 GT Spyder. Men dessa skisser var inte de enda som Audi valde att släppa till en liten utvald skara motorredaktioner under måndagen. De mest spännande skisserna för dagen från Ingolstadt är de du ser här, skisser som föreställer nästa generation A3. Och det är främst två skisser som lockar oss lite extra. Skissen som visar oss tredörrarsversionen av nästa A3 samt interiörskissen till samma bil.

Nya Audi A3 har vi redan sett som konceptbil på Genèvesalongen förra månaden. Då chockade Audi världen med att visa upp den i sedanutförande. Nästa generation är alltså aktuell i detta karossutförande. Men innan en sedan sätts till världen kommer tre- och femdörrarsversionerna (sistnämnda heter Sportback på Audi-språk) att lanseras. Först därefter lanseras sedanen och därefter cabrioleten.

Att det är en Audi det handlar om råder ingen tvekan om sett till bilderna. Formspråket är samma accentuerade som på konceptbilen. Hela utseendet andas en hel del nya A1, A6 och A7 vilket ger nästa A3 en mer argsint uppsyn.

Interiört handlar det om både gammalt och nytt. Gammalt är de fyra runda luftutblåsen på instrumentbrädan medan övrigt är mer eller mindre nytt. Mittkonsolen är helt ny och känns mer storbil med bland annat MMI-vred. Hur mycket vi ska ta fasta på det vi ser här vet vi inte, det är trots allt en skiss. Den kan mycket väl skilja sig en del mot verkligheten men bör ändå ge oss en tydlig fingervisning.

Ratten, den ser aningen märklig ut då den inte är mycket mer än en fjärdedel av en normal ratt. Men ta inte notis av det mer än att den är ritad så för att inte skymma övriga instrumentering för oss nyfikna.

Nya Audi A3 kommer med en rad olika drivlinevarianter. Bensin och diesel så klart, men också kombination bensin och el samt enbart el. Premiär är det förmodligen på Genèvesalongen i mars nästa år. Bli dock inte förvånad om vi får se en tredörrars konceptversion på hemmaplan i Frankfurt i september.

Test och provkörningar